Ασφάλεια Υπηρεσιών easypay


Για τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια του easypay, εφαρμόζουμε σύγχρονες μεθόδους που διασφαλίζουν τις συναλλαγές σας, προστατεύουν τα δεδομένα σας και θωρακίζουν το κανάλι από την πρόσβαση τρίτων.

Προσωπικοί Kωδικοί Eισόδου

 1.    Προσωπικοί Kωδικοί

Πρόσβαση στην υπηρεσία easypay έχετε μόνο εισάγοντας τους δύο κωδικούς αναγνώρισης πελάτη, που γνωρίζετε μόνο εσείς:
  • Το email σας (Κωδικό Εισόδου)
  • Το Password σας (Κωδικό Ασφαλείας)

Μπορείτε να αλλάζετε το PIN σας όσο συχνά θέλετε. 2.     Κλείδωμα Kωδικών

Εάν κάνετε 2 φορές λάθος στην εισαγωγή του Password σας, για τη δική σας ασφάλεια το σύστημα εμφανίζει μηχανισμό captcha. Αν και την 3η φορά αποτύχετε να δώσετε το σωστό Password, το σύστημα κλειδώνει τους κωδικούς σας και απαγορεύει την πρόσβαση στην υπηρεσία easypay.

Για να ξεκλειδώσετε τους κωδικούς και να αποκτήσετε και πάλι πρόσβαση στην υπηρεσία easypay καλείτε το κέντρο εξυπηρέτησης πελατών των υπηρεσιών winbank:

  • Aπό σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος στο 18 28 38
  • Από το εξωτερικό στο 0030 210 32 88000


 3.     Αυτόματη Aποσύνδεση

Εάν βγείτε από το easypay κλείνοντας τον browser/tab, χωρίς να πατήσετε το κουμπί εξόδου (Χ), για δική σας ασφάλεια το σύστημα σάς αποσυνδέει αυτόματα.

Ελεγχόμενη πρόσβαση (Firewall)

Η πρόσβαση στα συστήματα της Τράπεζας Πειραιώς ελέγχεται από Firewall, το οποίο επιτρέπει τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών από τους χρήστες, απαγορεύοντας παράλληλα την πρόσβαση σε συστήματα και βάσεις δεδομένων με απόρρητα στοιχεία και πληροφορίες της Τράπεζας.

Υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode

Οι υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode σάς προσφέρουν πρόσθετη προστασία όταν εκτελείτε πληρωμές από το web με την κάρτα σας Visa ή MasterCard οποιασδήποτε τράπεζας. Με τη χρήση τους:

 • Αποδεικνύετε την ταυτότητά σας και το ότι είστε ο νόμιμος κάτοχος της κάρτας στον αποδέκτη της πληρωμής.
 • Προστατεύετε την κάρτα σας από κακόβουλη χρήση της στο web από τρίτους, αφού μόνο εσείς γνωρίζετε τον ειδικό κωδικό ασφαλείας της (Password).
Οι υπηρεσίες πιστοποίησης Verified by Visa και MasterCard SecureCode ενεργοποιούνται εφόσον το θέλετε εσείς, ο κάτοχος της κάρτας. Για να εντάξετε την κάρτα σας στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode, απευθυνθείτε στην τράπεζα που την έχει εκδώσει. Ζητήστε της τον ειδικό κωδικό ασφαλείας (Password) για online πληρωμές και ακολουθήστε τη διαδικασία που ορίζει.

Ωστόσο, μέσω της υπηρεσίας easypay μπορείτε να κάνετε τις πληρωμές σας, ακόμα κι αν η τράπεζα που έχει εκδώσει την κάρτα σας δεν συμμετέχει στις υπηρεσίες Verified by Visa και MasterCard SecureCode.

Κρυπτογράφηση και Απόρρητο Μεταφοράς Δεδομένων

Κρυπτογράφηση

Από την έναρξη έως τη λήξη της σύνδεσή σας στην υπηρεσία easypay, όλες οι πληροφορίες και τα προσωπικά στοιχεία σας κρυπτογραφούνται με βάση το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128-bit (Secure Sockets Layer). Με την κρυπτογράφηση όλες οι πληροφορίες που μεταφέρονται κωδικοποιούνται, μέχρι να φτάσουν στον τελικό αποδέκτη τους, που τις αποκωδικοποιεί με τη χρήση του κατάλληλου κλειδιού.Απόρρητο μεταφοράς δεδομένων

Για να παραμένουν απόρρητα τα δεδομένα που μεταφέρονται κατά τη διάρκεια της σύνδεσής σας με την υπηρεσία easypay, χρησιμοποιούμε το πρωτόκολλο κρυπτογράφησης SSL-128bit. Το κλειδί αυτό έχει υλοποιηθεί σε συνεργασία με τη Verisign, την πιο αναγνωρισμένη εταιρεία έκδοσης κρυπτογραφικών κλειδιών για τραπεζικές υπηρεσίες, που ειδικεύεται σε θέματα ασφάλειας συναλλαγών.

Απόρρητο Συναλλαγών

Όλες οι πληροφορίες που διαβιβάζετε στην Τράπεζα Πειραιώς είναι εμπιστευτικές. Για να εξασφαλίσουμε ότι χρησιμοποιούνται μόνο όταν είναι αναγκαίο στο πλαίσιο των υπηρεσιών που σας παρέχουμε, έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, όπως:

 • Μόνο εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοί μας έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες των συναλλαγών σας και αυτό μόνο όποτε αυτό είναι αναγκαίο, π.χ. για τη διεκπεραίωση των αιτήσεών σας.
 • Η Τράπεζα Πειραιώς δεν αποκαλύπτει τα προσωπικά και τραπεζικά στοιχεία σας ή τα στοιχεία των συναλλαγών σας, παρά μόνο εφόσον έχει έγγραφη εξουσιοδότηση από εσάς ή αυτό επιβάλλεται από δικαστική απόφαση ή απόφαση άλλης δημόσιας αρχής.
 • Όταν η Τράπεζα Πειραιώς χρησιμοποιεί τρίτους για την υποστήριξη των υπολογιστικών συστημάτων της, φροντίζει για την εξασφάλιση του απορρήτου των συναλλαγών σας.
 • Μπορείτε να ζητήσετε οποιαδήποτε στοιχεία τηρούνται για εσάς, καθώς και τη διόρθωσή τους, εφόσον μπορείτε να τεκμηριώσετε την ύπαρξη λάθους.
 • Για τη δική σας ασφάλεια, πρέπει κι εσείς να χειρίζεστε όλες τις πληροφορίες που παρέχονται μέσω της υπηρεσίας μας ως εμπιστευτικές και απόρρητες και να μην προβαίνετε σε οποιαδήποτε αποκάλυψή τους σε τρίτα πρόσωπα. Η ασφάλεια είναι και δική σας ευθύνη.

Προστασία Προσωπικών Δεδομένων

Η Τράπεζα Πειραιώς σέβεται και διαφυλάσσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα. Για το σκοπό αυτό, διατηρούμε τις προσωπικές πληροφορίες σας σε έναν ασφαλή κεντρικό διακομιστή (server).

Εφαρμόζοντας το Ν.2472/1997 "Περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα", καταχωρούμε σε αρχείο τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα όλων των πελατών, προμηθευτών, υπαλλήλων και συνεργατών της Τράπεζας Πειραιώς, που περιέρχονται σε γνώση της στα πλαίσια της εργασιακής σχέσης ή της σχέσης συνεργασίας ή συναλλαγής. Μπορούμε να διαβιβάσουμε τα στοιχεία αυτά στην Ελλάδα ή το εξωτερικό μόνο εφόσον η τήρηση του αρχείου δεδομένων και η διαβίβαση των στοιχείων του πραγματοποιούνται σύμφωνα με τους επιχειρηματικούς σκοπούς της Τράπεζας Πειραιώς και του Νόμου.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαφύλαξη των προσωπικών δεδομένων, επικοινωνήστε μαζί μας:

 • Από σταθερό ή κινητό εντός Ελλάδος στο 18 28 38
 • Από το εξωτερικό στο 0030 210 32 88000

Η ασφάλεια είναι και δική σας ευθύνη

Η ασφάλεια των δεδομένων σας στην υπηρεσία easypay εξαρτάται και από το πόσο υπεύθυνα τα χειρίζεστε εσείς. Μόνο εσείς γνωρίζετε τους προσωπικούς κωδικούς εισόδου σας και δεν πρέπει να τους γνωστοποιείτε σε κανέναν.