Μετατροπή Εφάπαξ Συναλλαγών σε Δόσεις με Πιστωτική Κάρτα

Χρησιμοποιήστε τις πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς σε κάθε σας συναλλαγή και αποπληρώστε έως και σε 12 δόσεις, εύκολα και γρήγορα.

Η Τράπεζα Πειραιώς σάς δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε σε δόσεις τις συναλλαγές που έχετε πραγματοποιήσει εφάπαξ με την πιστωτική σας κάρτα, με την υπηρεσία «Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις» που παρέχεται μέσω του Piraeus e-banking.

Η υπηρεσία προσφέρεται για εφάπαξ πληρωμές αγορών και υπηρεσιών από 30€ και άνω που έχετε πραγματοποιήσει εντός των τελευταίων 30 ημερών.

Ενημερωθείτε για τους αναλυτικούς όρους της υπηρεσίας εδώ.

Πώς μετατρέπετε τη συναλλαγή σε δόσεις

Εισέρχεστε στο Piraeus e-banking με τους κωδικούς σας & επιλέγετε κατά την ακόλουθη σειρά:

  • Τις κινήσεις πιστωτικών καρτών ή την πιστωτική σας κάρτα
  • Την υπηρεσία «Μετατροπή Συναλλαγής σε Δόσεις», στις «Σχετικές Υπηρεσίες» (στο web)
  • Τη συναλλαγή που επιθυμείτε να μετατρέψετε σε δόσεις (χρησιμοποιώντας τα φίλτρα)
  • Το πλήθος των δόσεων

Ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια!

  • Online μέσω Piraeus e-banking & Piraeus app, μπορείτε να μετατρέψετε σε δόσεις τις συναλλαγές σας με απλά βήματα.
  • Απαραίτητη προϋπόθεση για να κάνετε χρήση της υπηρεσίας είναι να είστε εγγεγραμμένος χρήστης Piraeus e-banking. 

Δείτε πώς θα μετατρέψετε τις αγορές σας σε δόσεις μέσω winbank app

Δείτε πώς θα μετατρέψετε τις αγορές σας σε δόσεις μέσω winbank web banking

Συχνές ερωτήσεις

Δεν είμαι εγγεγραμμένος στο Piraeus e-banking. Τι πρέπει να κάνω;

Μπορείτε να εγγραφείτε στο Piraeus e-banking, online, σε 3 απλά βήματα, πατώντας εδώ.

Θα πρέπει να θυμάστε το PIN και τον αριθμό της χρεωστικής σας κάρτας και να έχετε μαζί σας το κινητό τηλέφωνο που έχετε δηλώσει στην Τράπεζα. Η online έκδοση των κωδικών είναι δωρεάν. Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας σε κατάστημα, με κόστος όπως ορίζεται στο Τιμολόγιο Προμηθειών της Τράπεζας.

Υπάρχει χρέωση για τη μετατροπή;

Η χρέωση ανά δόση ανέρχεται σε 0,30€ εκτός των περιπτώσεων που προσφέρονται ανέξοδα από την Τράπεζα, όπως αγορές καυσίμων ≥ €300 καθώς και πληρωμές βεβαιωμένων οφειλών δημοσίου/τελών κυκλοφορίας/τέλους υπαγωγής στη ρύθμιση αυθαιρέτων/ενιαίου ειδικού προστίμου ρύθμισης αυθαιρέτων & φυσικού αερίου, που έχουν εξοφληθεί εφάπαξ μέσω Piraeus e-banking.

Η προμήθεια χρεώνεται στο σύνολό της (Χ δόσεις * 0,30€) κατά τη χρέωση της 1ης δόσης & αποτυπώνεται διακριτά στο αντίγραφο του μηνιαίου λογαριασμού της κάρτας σας.

Σε κάθε περίπτωση, πριν ολοκληρώσετε το αίτημα μετατροπής, ενημερώνεστε για το κόστος μετατροπής.

Δεν βλέπω τη συναλλαγή, που θέλω να μετατρέψω σε δόσεις, στις διαθέσιμες συναλλαγές παρόλο που πληροί όλες τις προϋποθέσεις μετατροπής. Γιατί;

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα, όπου θα πρέπει να επιλέξετε την πιστωτική κάρτα με την οποία έγινε η συναλλαγή και στη συνέχεια να επιλέξετε τον τύπο της συναλλαγής. Οι διαθέσιμες συναλλαγές χωρίζονται σε «Τρέχουσες» (έχουν χρεωθεί στην κάρτα και δεν εμφανίζονται ακόμα στο αντίγραφο του μηνιαίου λογαριασμού), «Εγκρίσεις» (έχουν λάβει έγκριση αλλά δεν έχουν εκκαθαριστεί) και «Τελευταίου λογαριασμού» (εμφανίζονται στο αντίγραφο του τελευταίου μηνιαίου λογαριασμού της κάρτας).

Σε ποια περίπτωση επιβαρύνομαι με τόκο;

Σε περίπτωση που το μηνιαίο χρεωστικό υπόλοιπο από τη χρήση της κάρτας, όπως αυτό εμφανίζεται στο μηνιαίο λογαριασμό (statement), δεν εξοφληθεί ολοσχερώς και εμπρόθεσμα κατά την οριζόμενη ημερομηνία πληρωμής, θα επιβαρύνεται στο σύνολό του με τόκους σύμφωνα με τα οριζόμενα στους όρους της Σύμβασης Χορήγησης Πιστωτικής Κάρτας.

Πότε ολοκληρώνεται η μετατροπή;

Το αίτημα μετατροπής της συναλλαγής σας σε δόσεις ολοκληρώνεται εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας, με ημερομηνία αξίας την ημερομηνία του αιτήματος μετατροπής, εφόσον πρόκειται για εκκαθαρισμένη συναλλαγή.

Εάν η συναλλαγή δεν έχει εκκαθαριστεί όταν πραγματοποιείτε το αίτημα, θα ολοκληρωθεί εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την ημέρα εκκαθάρισής της.

Οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί με πρόσθετη πιστωτική κάρτα μπορούν να μετατραπούν σε δόσεις;

Ναι. Οι συναλλαγές που έχουν πραγματοποιηθεί με πρόσθετη πιστωτική κάρτα μπορούν να μετατραπούν σε δόσεις, τόσο από τον κύριο κάτοχο όσο και από το πρόσθετο μέλος. Το πρόσθετο μέλος δεν μπορεί να υποβάλλει αίτημα μετατροπής για συναλλαγή που έχει πραγματοποιηθεί με την κύρια κάρτα.

Τα ποσά των δόσεων είναι ισόποσα μεταξύ τους;

Όπως συμβαίνει και όταν επιλέγετε δόσεις απευθείας στον έμπορο, ενδέχεται η τελευταία δόση να διαφοροποιείται ελάχιστα από τις υπόλοιπες λόγω στρογγυλοποίησης. Δεν υπάρχει καμία επιπλέον επιβάρυνση, αν αθροίσετε όλα τα ποσά των δόσεων, το αποτέλεσμα ισούται ακριβώς με το ποσό της εφάπαξ συναλλαγής.