Ηλεκτρονικά Παραστατικά

Η Τράπεζα Πειραιώς δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς πελάτες της να έχουν στη διάθεσή τους τα φορολογικά παραστατικά για τις συναλλαγές τους με την Τράπεζα Πειραιώς σε ηλεκτρονική μορφή μέσω winbank ή e-mail.

Στο πλαίσιο της εφαρμογής των Ηλεκτρονικών Βιβλίων της ΑΑΔΕ (MyData), η Τράπεζα Πειραιώς, από την 1/7/2023, διαθέτει τη νέα υπηρεσία «Ηλεκτρονικά Παραστατικά» μέσω της οποίας θα έχετε στη διάθεσή σας τα φορολογικά παραστατικά για τις συναλλαγές σας με την τράπεζα σε ηλεκτρονική μορφή μέσω winbank*, οργανωμένα και εντός της προβλεπόμενης από την ΑΑΔΕ προθεσμίας. Εναλλακτικά, και εφόσον έχετε δηλώσει e-mail επικοινωνίας, τα παραστατικά σας θα σας αποστέλλονται μέσω e-mail.

Πως λειτουργεί

Σε περίπτωση που διαθέτετε λογαριασμό στη winbank, θα έχετε στη διάθεσή σας το ηλεκτρονικό παραστατικό στην ειδικά διαμορφωμένη σελίδα «Ηλεκτρονικά Παραστατικά» με τη δυνατότητα αναζήτησης, ψηφιακής αρχειοθέτησης και εκτύπωσης των παραστατικών σας.

Εάν δεν διαθέτετε winbank και έχετε δηλώσει στην Τράπεζα Πειραιώς το e-mail επικοινωνίας σας, θα λαμβάνετε το παραστατικό για τη συναλλαγή σας στο αντίστοιχο e-mail.

Στην περίπτωση που δεν έχετε επικαιροποιήσει τα στοιχεία σας και δεν έχετε winbank μπορείτε να εγγραφείτε εύκολα και δωρεάν πατώντας στο link OnlineRegistration (winbank.gr) (Online εγγραφή για φυσικά πρόσωπα).

Για την εγγραφή σας στη winbank (νομικά πρόσωπα) ή απλώς για να δηλώσετε το e-mail σας, προγραμματίστε το ραντεβού σας σε κατάστημα του δικτύου της Τράπεζας ή επικοινωνήστε με το στέλεχος της Τράπεζας που σας εξυπηρετεί ώστε να έχετε στη διάθεσή σας τα παραστατικά σας χωρίς επιβάρυνση.

Εναλλακτικά, μπορείτε να επισκέπτεστε οποιοδήποτε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς για να παραλάβετε αντίγραφα των παραστατικών σας με χρέωση όπως αναγράφεται στο Τιμολόγιο Προμηθειών της Τράπεζας.

Πλεονεκτήματα της υπηρεσίας

  • Άμεση διαθεσιμότητα φορολογικών παραστατικών
  • Για όσους είναι εγγεγραμμένοι στη winbank δίνεται η δυνατότητα
  • ψηφιακής αρχειοθέτησης για 5 έτη από την ημερομηνία έκδοσής τους και
  • ευέλικτης αναζήτησης των παραστατικών

Ποιους αφορά

Η υπηρεσία παρέχεται σε νομικά πρόσωπα, ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις και αφορά στις συναλλαγές τους με την Τράπεζα Πειραιώς.

*Αφορά μόνο για τους εγγεγραμμένους πελάτες στην ηλεκτρονική τραπεζική (winbank)