Εγγραφή στην υπηρεσία winbank phone banking

Με την υπηρεσία winbank phone banking της Τράπεζας Πειραιώς μπορείτε να πραγματοποιείτε τις τραπεζικές και χρηματιστηριακές συναλλαγές σας με ασφάλεια μέσω τηλεφώνου, σταθερού ή κινητού. Οι συναλλαγές σας διεκπεραιώνονται όλο το 24ωρο μέσω του αντιπροσώπου εξυπηρέτησης στο τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας ή μέσω προηγμένου συστήματος διαδραστικής φωνητικής απόκρισης (IVR). Για τη χρήση της υπηρεσίας αρκεί να είστε πελάτης της Τράπεζας Πειραιώς με χρεωστική κάρτα και τηλέφωνο.

Τι χρειάζεται για την εγγραφή σας

Η εγγραφή γίνεται αμέσως τηλεφωνικά: 

 1.   Καλέστε από σταθερό ή κινητό:
    • Καλέστε από σταθερό ή κινητό στο 210 32 88 000 όλο το 24ωρο από σταθερό ή κινητό, με χρέωση ως κλήση προς σταθερό ή αναλόγως της τιμολογιακής πολιτικής του τηλεπικοινωνιακού παρόχου που χρησιμοποιείτε.

 2.   Αναφέρετε στο σύστημα αναγνώρισης ομιλίας (Voice IVR) την υπηρεσία ή το θέμα που σας ενδιαφέρει (εν προκειμένω εγγραφή winbank phone banking).

 3.   Ακολούθως, θα συνδεθείτε με αντιπρόσωπο της υπηρεσίας winbank phone banking προκειμένου να ακούσετε και να αποδεχθείτε τους  όρους χρήσης της υπηρεσίας έτσι ώστε να είναι εφικτή η χρήση της.

Σημείωση:

Μετά την ενεργοποίηση της υπηρεσίας

  • Αν καλείτε από τον αριθμό τηλεφώνου που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας (χωρίς απόκρυψη αριθμού), θα χρειαστεί να αναφέρετε ή να πληκτρολογήσετε μόνο τον προσωπικό σας Κωδικό Ασφαλείας (PIN*)
  • Αν καλείτε από διαφορετικό αριθμό τηλεφώνου, κινητό ή σταθερό, θα αναφέρετε ή θα πληκτρολογήσετε πρώτα τον αριθμό του τηλεφώνου που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας και μετά τον προσωπικό σας Κωδικό Ασφαλείας (PIN*)

Ο προσωπικός Κωδικός Ασφαλείας είναι ο ίδιος με αυτόν της χρεωστικής σας κάρτας της Τράπεζας Πειραιώς. Ωστόσο, αν εσείς το επιθυμείτε, μπορείτε να τον αλλάξετε με κάποιον άλλον της δικής σας επιλογής και ο οποίος θα ισχύει MONO για την υπηρεσία winbank phone banking.