Χρεωστική Κάρτα - Πρώην Ελληνική Τράπεζα - F.A.Q

Οι πελάτες χρεωστικών καρτών πρώην Ελληνικής Τράπεζας μπορούν πλέον να εξυπηρετούνται από το διευρυμένο δίκτυο καταστημάτων και ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην Ελληνικής.

Οι χρεωστικές σας κάρτες πρώην Ελληνικής θα εξακολουθήσουν να λειτουργούν κανονικά και όλα τα χαρακτηριστικά τους παραμένουν ως έχουν.

Οι χρεωστικές κάρτες πρώην Ελληνικής δεν διατίθενται πλέον.

Συχνές ερωτήσεις

 1.  Έχω στην κατοχή μου χρεωστική κάρτα της πρώην Ελληνικής Τράπεζας. Μπορώ να την χρησιμοποιώ;

H χρεωστική σας κάρτα της πρώην Ελληνικής Τράπεζας  παύει  να λειτουργεί αυτόματα στις 12/7/2013 στις 14:00. Έχει αποσταλεί επιστολή που σας ενημερώνει για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Συγκεκριμένα σας παραπέμπει να επισκεφτείτε από τις 15/7/2013 οποιοδήποτε κατάστημα του ενοποιημένου δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς, πρώην ΑΤΕbank, όπου μπορείτε να αποκτήσετε άμεσα την κάρτα Visa Debit Πειραιώς και να συνδέσετε σε αυτήν τους λογαριασμούς που είχατε στη χρεωστική σας κάρτα της Ελληνικής Τράπεζας.


 2.  Διατηρώ χρεωστική κάρτα Visa Debit Πειραιώς και χρεωστική κάρτα της πρώην Ελληνικής Τράπεζας. Πρέπει να αποκτήσω νέα       κάρτα για τους λογαριασμούς μου στην πρώην Ελληνική Τράπεζα;

Δεν χρειάζεται να αποκτήσετε  νέα κάρτα για τους λογαριασμούς σας της πρώην Ελληνικής Τράπεζας. Μπορείτε να επισκεφτείτε οποιοδήποτε κατάστημα του ενοποιημένου δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς, πρώην ΑΤΕbank, ώστε να συνδέσετε τους λογαριασμούς που είχατε στην πρώην Ελληνική Τράπεζα στην ήδη υπάρχουσα χρεωστική σας κάρτα Visa Debit Πειραιώς.


 3.  Είμαι κάτοχος χρεωστικής κάρτας της πρώην Ελληνικής Τράπεζας, την οποία δεν είχα ενεργοποιήσει / είχε λήξει  / έχασα/ μου       έκλεψαν το πλαστικό. Πρέπει να δηλώσω την απώλειά της;

Δεν χρειάζεται να γίνει κάποια ενέργεια για την ακύρωση της κάρτας στα μηχανογραφικά μας συστήματα, καθώς δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί  από τις 12/7/2013 στις 14:00. Από τις 15/07/2013 μπορείτε να επισκεφτείτε ένα κατάστημα του ενοποιημένου δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς και πρώην ΑΤΕbank, για να εκδώσετε νέα κάρτα Visa Debit Πειραιώς.


 4.  Ποιά είναι η λειτουργία της χρεωστικής κάρτας Visa Debit; Γιατί να την επιλέξω;

Η χρεωστική σας κάρτα του Ομίλου Τράπεζας Πειραιώς, σας προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε όλες σας τις συναλλαγές όπου κι αν βρίσκεστε, με άνεση και ασφάλεια, παντού και πάντα.
Μπορείτε να τη χρησιμοποιείτε.

  • καθημερινές σας αγορές αντί για μετρητά
  • στα ΑΤΜ με το σήμα Visa σε όλο τον κόσμο για αναλήψεις και ερωτήσεις υπολοίπου
  • στα ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς για καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων, πληρωμή πιστωτικών καρτών της Τράπεζας Πειραιώς, λογαριασμών ΔΕΗ και ΟΤΕ, αποστολή μετρητών προς τρίτους με την υπηρεσία ΄Λεφτά στο Λεπτό΄, ανανέωση χρόνου ομιλίας κ.α.

Δείτε αναλυτικά τι σας προσφέρει η Visa Debit Πειραιώς εδώ.


 5.  Κατοικώ εκτός Ελλάδος και δεν έχω πρόσβαση σε κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Ελλάδος. Πώς μπορώ να αντικαταστήσω τη       χρεωστική της πρώην Ελληνικής Τράπεζας με Visa Debit Πειραιώς;

Εφόσον έχετε δηλώσει διεύθυνση αλληλογραφίας στο εξωτερικό, έχει αποσταλεί επιστολή που σας ενημερώνει για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε.
Συγκεκριμένα θα σας σταλεί η κάρτα ταχυδρομικώς μαζί με τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Αίτηση & Σύμβαση Χορήγησης Χρεωστικής Κάρτας Visa Debit
  • Γενικοί Συναλλακτικοί Όροι
  • Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών

Το έγγραφο «Αίτηση & Σύμβαση Χορήγησης Χρεωστικής Κάρτας Visa Debit» θα πρέπει να το υπογράψετε και να το επιστρέψετε είτε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση P.O. 3501, 102 00 ATHENS, GREECE, είτε μέσω fax στο +30 210 9294 680.
Μετά την παραλαβή του εγγράφου ή την υπογραφή του από τον πληρεξούσιο σας, θα σας αποσταλεί ταχυδρομικώς ή με συστημένη αλληλογραφία ο προσωπικός αριθμός PIN. Μόλις παραλάβετε κάρτα και pin μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάρτα σας καλώντας στο Call Center της Τράπεζας στο τηλέφωνο +30 210 3898989. 


 6.  Κατοικώ στην Κύπρο και επιθυμώ να αντικαταστήσω τη χρεωστική κάρτα  της πρώην Ελληνικής με την χρεωστική κάρτα της Visa       Debit Πειραιώς από κάποιο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου. Γίνεται;

Δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση της χρεωστικής κάρτας της πρώην Ελληνικής με την Visa debit Πειραιώς από τα καταστήματα της τράπεζας Πειραιώς Κύπρου. Εφόσον  έχετε δηλώσει διεύθυνση αλληλογραφίας στην Κύπρο, σας έχει αποσταλεί επιστολή που σας ενημερώνει για τις ενέργειες που θα πρέπει να ακολουθήσετε. 

Συγκεκριμένα:

Η Visa Debit της Τράπεζας Πειραιώς θα μπορεί να σας σταλεί ταχυδρομικώς ή να την παραλάβετε από κάποιο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου που σας εξυπηρετεί, μαζί με τα ακόλουθα έγγραφα:

  • Αίτηση & Σύμβαση Χορήγησης Χρεωστικής Κάρτας Visa Debit
  • Γενικοί Συναλλακτικοί Όροι
  • Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών

Το έγγραφο «Αίτηση & Σύμβαση Χορήγησης Χρεωστικής Κάρτας Visa Debit» θα πρέπει να το υπογράψετε και να το επιστρέψετε είτε ταχυδρομικώς στην διεύθυνση P.O. 3501, 102 00 ATHENS, GREECE, είτε μέσω fax στο 0030 210 9294 680 είτε μέσω του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς Κύπρου που θα παραλάβετε την κάρτα σας.

Μόλις παραλάβετε κάρτα και pin μπορείτε να ενεργοποιήσετε την κάρτα σας καλώντας στο Call Center της Τράπεζας στο τηλέφωνο +30 210 3898989.


 7.  Έχω δηλώσει την χρεωστική κάρτα της πρώην Ελληνικής ώστε να εξοφλούνται κάποιες συνδρομές και λογαριασμοί.  Τι πρέπει να       κάνω για να συνεχίζονται να πληρώνονται μέσω κάρτας;

Όχι, θα πρέπει να ενημερώσετε τις αντίστοιχες εταιρίες για τα νέα στοιχεία της κάρτας σας προκειμένου να ενεργοποιηθούν εκ νέου οι εντολές εξόφλησης.