Αποκλειστική Συνεργασία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Visa

H Τράπεζα Πειραιώς, στοχεύοντας σταθερά στην αναβάθμιση των υπηρεσιών που προσφέρει στους πελάτες της, προχωρά σε νέα, αποκλειστική συνεργασία με τη Visa. Στο πλαίσιο αυτό, όλες οι κάρτες με το σήμα Mastercard® αντικαθίστανται σταδιακά με αντίστοιχες που φέρουν το σήμα Visa.

Συχνές ερωτήσεις

Χρεωστικές κάρτες - Αντικατάσταση Πειραιώς Mastercard Debit με κάρτες Πειραιώς Visa Debit

Τι όφελος έχω από την αντικατάσταση της κάρτας Πειραιώς Mastercard Debit με κάρτα Πειραιώς Visa Debit;

Η νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit σας προσφέρει μια σειρά προνομίων και υπηρεσιών, όπως:

  • Συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης (π.χ. το πρόγραμμα επιβράβευσης yellow για τα εγγεγραμμένα μέλη)
  • Συμμετοχή σε προσφορές και διαγωνισμούς
  • Πληρωμές μέσω ψηφιακών πορτοφολιών
  • Διαχείριση της κάρτας μέσω winbank web banking / winbank app
  • Ασφαλείς online συναλλαγές
  • Μετατροπή συναλλαγής σε δόσεις μέσω winbank web banking / winbank app

Σύντομα, στις παραπάνω υπηρεσίες θα προστεθούν και νέες, για τις οποίες θα ενημερώνεστε σε τακτά διαστήματα και οι οποίες θα συμβάλλουν στη βελτίωση των καθημερινών σας συναλλαγών.

Πρέπει να προβώ σε κάποια ενέργεια μετά την παραλαβή της κάρτας μου ή αυτή είναι αμέσως λειτουργική;

Για λόγους ασφαλείας, η νέα σας κάρτα είναι απενεργοποιημένη και θα πρέπει να προχωρήσετε στην ενεργοποίησή της, σύμφωνα με τις οδηγίες που έχετε λάβει στη σχετική συνοδευτική επιστολή. Με την ενεργοποίηση της νέας κάρτας Visa, η παλιά κάρτα Mastercard ακυρώνεται αυτόματα.

Πάγιες εντολές που τυχόν είχατε συνδέσει στην κάρτα σας Μastercard, θα χρειαστεί να τις επανασυνδέσετε στη νέα σας κάρτα Visa. Επιπλέον θα πρέπει να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Visa στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που είχατε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Θα έχω κάποια επιβάρυνση για την αντικατάσταση της κάρτας μου;

Η νέα σας κάρτα θα αντικατασταθεί δωρεάν, στην περίπτωση που η αλλαγή γίνει σε ημερομηνία διαφορετική από την ημερομηνία ανανέωσής της.

Στην περίπτωση που η αντικατάσταση γίνει κατά την ημερομηνία ανανέωσης, ισχύει η χρέωση που ορίζεται στους Όρους Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας σας. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Υπάρχει κάποια διαφορά ανάμεσα στην παλιά κάρτα Πειραιώς Mastercard Debit και στη νέα Πειραιώς Visa Debit που παρέλαβα;

Η νέα σας κάρτα φέρει διαφορετικό αριθμό και διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά και λειτουργικότητα με την παλιά σας κάρτα (π.χ. συνδεδεμένοι λογαριασμοί, contactless συναλλαγές κλπ).

Σημειώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι Όροι Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας και για τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Θα βλέπω τη νέα κάρτα στο wallet μου;

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να επανεγγράψετε τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit στα ψηφιακά πορτοφόλια, στην περίπτωση που έχετε εγγράψει την Πειραιώς Mastercard Debit σε αυτά.

Μέσω της παλιάς μου κάρτας διενεργούνταν αυτόματα κάποιες πάγιες εντολές/ επαναλαμβανόμενες πληρωμές.
Θα συνεχίσουν να ισχύουν ή πρέπει να κάνω κάτι;

Ο αριθμός της κάρτας σας έχει αλλάξει, συνεπώς θα χρειαστεί να καταχωρήσετε εκ νέου την κάρτα σας, ώστε να επανασυνδέσετε τις πάγιες εντολές / επαναλαμβανόμενες πληρωμές σας με τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit.

Στην παλιά μου κάρτα είχα ζητήσει να μην εκτελούνται ανέπαφες συναλλαγές. Ισχύει το ίδιο και για τη νέα μου κάρτα;

Η νέα σας κάρτα διατηρεί τα ίδια χαρακτηριστικά και τη λειτουργικότητα της υφιστάμενης κάρτας σας. Στην προκειμένη περίπτωση ο περιορισμός χρήσης που είχατε θέσει στην παλιά σας κάρτα μεταφέρεται και στη νέα σας κάρτα.

Σημειώνουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι ίδιοι Όροι Σύμβασης Χορήγησης και Χρήσης Χρεωστικής Κάρτας και για τη νέα σας κάρτα Πειραιώς Visa Debit. Οι όροι αυτοί βρίσκονται διαρκώς αναρτημένοι, όπως κάθε φορά επικαιροποιούνται, στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας (http://www.piraeusbank.gr/el/idiwtes/kartes/debit-cards/visa-debit).

Το όριο της νέας μου χρεωστικής κάρτας παραμένει το ίδιο με την παλιά;

Το μόνιμο όριο αγορών /ανάληψης της κάρτας σας μεταφέρεται στη νέα σας κάρτα. Στην περίπτωση που έχετε λάβει όριο με συγκεκριμένη διάρκεια, τότε θα μεταφερθεί αυτό στη νέα σας κάρτα και η επαναφορά του μόνιμου ορίου θα γίνει κατά την ημερομηνία που έχετε αιτηθεί.