Πόσο απαραίτητη είναι για έναν Επαγγελματία η ασφάλιση της Αστικής του Ευθύνης;

Στο σημερινό γρήγορο ρυθμό και δυναμικό επιχειρηματικό περιβάλλον που ζούμε κάθε επαγγελματίας που παρέχει υπηρεσίες μπορεί να κάνει λάθη. Τα λάθη αυτά οδηγούν συχνά σε δυσαρεστημένους πελάτες, οι οποίοι μπορούν να κινηθούν νομικά εναντίον του επαγγελματία παροχής υπηρεσιών για αποζημίωση.

Η ασφάλιση της επαγγελματικής αστικής ευθύνης παρέχει την απαραίτητη προστασία έναντι σοβαρών απαιτήσεων τρίτων που απορρέουν από λάθη που έγιναν από τον Επαγγελματία. Οι παρακάτω περιπτώσεις αποτελούν πραγματικά παραδείγματα από μερικά συνηθισμένα λάθη που έχουν συμβεί σε ορισμένα επαγγέλματα:

Δικηγόροι:
Η αποτυχία να καταθέσει αγωγή εντός της απαιτούμενης προθεσμίας. Συντακτικό λάθος σε ένα μισθωτήριο . Δεν έγινε η κατάλληλη σχετική έρευνα σε μια συναλλαγή ακινήτου.

Σύμβουλοι Επιχειρήσεων:
Ένας σύμβουλος επιχειρήσεων έδωσε λανθασμένες οδηγίες-πρακτικές για την αναδιοργάνωση μιας μεγάλης χρηματοδοτικής εταιρίας.

Λογιστής/ Ελεγκτής:

Μη έγκαιρη υποβολή φορολογικών δηλώσεων εντός προθεσμίας. Ελλιπής παροχή συμβουλών σε σχέση με την συγχώνευση δυο εταιριών.

Σύμβουλοι Ηλεκτρολογικών – Μηχανογραφικών Συστημάτων:

Ένα σύστημα λογισμικού ή ένας σκληρός δίσκος δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του πελάτη. Η αποτυχία μιας πλατφόρμας λογισμικού με αποτέλεσμα το σύστημα πελατών πέφτει συνεχώς και προκαλούνται ζημιές.

Ταξιδιωτικός Πράκτορας:
Ένας ταξιδιωτικός πράκτορας έκανε λάθη στην κράτηση ενός επαγγελματικού συνεδρίου με αποτέλεσμα να χρειαστεί ένα σημαντικό ποσό για να διορθωθεί.

Φυσιοθεραπευτής:
Λάθη ή παραλείψεις από αμέλεια του κατά την εκτέλεση των θεραπευτικών αγωγών που χρειάστηκε να ακολουθήσει για την πλήρη αποκατάσταση των ασθενών του.

Γιατροί:
Λάθη ή παραλείψεις κατά την γνωμάτευση ή την χειρουργική επέμβαση , που είχαν σαν αποτέλεσμα την δημιουργία σωματικών βλαβών ή ακόμη και τον θάνατο του ασθενή.

Ηλεκτρολόγος/Υδραυλικός/ Ψυκτικός / Συντηρητής Καυστήρων:
Οι αμελείς πράξεις ή παραλείψεις του ασφαλιζόμενου τεχνίτη ή των προσώπων που έχει στην υπηρεσία του, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών ως κατασκευαστής ή συντηρητής έργου.

Η Τράπεζα Πειραιώς, ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής, προτείνει μοναδικές ασφαλιστικές λύσεις για την επιχείρησή σας για όλες τις δύσκολες καταστάσεις. Μπορείτε τώρα να επιλέξετε το πρόγραμμα που ταιριάζει στις ανάγκες και τις δυνατότητές σας https://www.piraeusbank.gr/el/epiheiriseis-epaggelmaties/asfaleies-epixeiriseon, ή να επισκεφθείτε ένα κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς ώστε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τα εξειδικευμένα προγράμματα Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης που αφορούν την ειδικότητά σας, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις σας (καλύψεις, ασφαλιζόμενα κεφάλαια, τζίρο της επιχείρησης κ.α.)