Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία σε σπορόφυτα κηπευτικών με την εταιρεία «Agris A.E.»Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς κηπευτικών του Νομού Λασιθίου προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία Agris A.E.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στα κηπευτικά, αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία σε αγορές του εξωτερικού.

Η εταιρία είναι αποκλειστικά εστιασμένη στη λαχανοκομία και το αντικείμενο της είναι η ανάπτυξη, η διάθεση και η υποστήριξη ποικιλιών, η παραγωγή αυτόριζων, μεταφυτευμένων και εμβολιασμένων σποροφύτων, η παροχή υπηρεσιών τεχνικής υποστήριξης καλλιέργειας, και η διαχείριση συμβολαίων παραγωγής και διάθεσης προϊόντων.

Η Αgris Α.Ε. διαθέτει παραγωγικές εγκαταστάσεις και επιδεικτικά κέντρα στο Κλειδί Ημαθίας, την Κρήτη και την Πελοπόννησο και θυγατρικές εταιρίες στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Αναπτύσσει δραστηριότητα σε ολόκληρη τη λαχανοκομική περιοχή των Βαλκανίων καθώς και στην Ουγγαρία.

Το επιχειρηματικό πλαίσιο της συμβολαιακής γεωργίας της Agris οριοθετείται από την αναγνώριση της ανάγκης των αγορών για σταθερή τροφοδοσία με προϊόντα συγκεκριμένων εμπορικών, καθώς και ποιοτικών προδιαγραφών και του προσανατολισμού της ελληνικής παραγωγής σε προϊόντα με συγκριτικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους, τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2014