Άτομα με οπτική αναπηρία

Οι υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς αναβαθμίζονται διαρκώς και εναρμονίζονται με τις υπηρεσίες προσβασιμότητας που προσφέρουν τα σύγχρονα κινητά, επιτρέποντας την ευκολότερη πλοήγηση στη νέα εφαρμογή winbank app και την εξ αποστάσεως απόκτηση προϊόντων της Τράπεζας. Πλέον, οι πελάτες με οπτικές αναπηρίες, ενεργοποιώντας την υπηρεσία φωνητικής καθοδήγησης του smartphone τους, μπορούν να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές με ασφάλεια και αυτονομία και να αποκτήσουν προϊόντα της Τράπεζας Πειραιώς μέσω της ηλεκτρονικής τραπεζικής.

Υπηρεσίες για άτομα με οπτική αναπηρία:

  • Απλοποίηση της διαδικασίας ταμειακών συναλλαγών στα καταστήματα, καθώς πλέον δεν απαιτείται εκπροσώπηση και υπογραφή μαρτύρων. Αρκεί οι πελάτες να έχουν ενεργό πακέτο λήψης SMS alerts στο κινητό τους, το οποίο τους παρέχεται δωρεάν, προκειμένου να ενημερώνονται για τη διενέργεια της συναλλαγής και να επαληθεύουν επί τόπου την ορθότητά της.
  • Καθοδήγηση του πελάτη από υπεύθυνο εξυπηρέτησης καθ’ όλη την παραμονή του στο κατάστημα.
  • Πραγματοποίηση ταμειακών συναλλαγών μέσω της υπηρεσίας «Ταμίας από Απόσταση» με τη χρήση βοηθητικής σήμανσης στο μηχάνημα σε γραφή Braille, χωρίς την ανάγκη παράστασης και υπογραφής μαρτύρων, στα καταστήματα που διαθέτουν μηχάνημα VTS (Virtual Teller Station).
  • Δυνατότητα πλοήγησης και εκπαίδευσης στη winbank με τη χρήση φωνητικής υποστήριξης.
  • Εγγραφή στη winbank, χωρίς να είναι απαραίτητη η χειρόγραφη υπογραφή συμβάσεων.
  • Εγκατάσταση συστήματος φωνητικής καθοδήγησης σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ΑΤΜ, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών (ανάληψη από κύριο λογαριασμό, αλλαγή PIN).

Χρεωστικές και πιστωτικές κάρτες με γραφή braille

  • Αναγνώριση τύπου κάρτας με το γράμμα Χ και Π, για Χρεωστική και Πιστωτική κάρτα αντίστοιχα.
  • Εφαρμογή σε όλες τις κάρτες που είναι εφικτό, με γνώμονα την ενδυνάμωση της κοινωνικής συμπερίληψης. Όσο περνάει ο καιρός και οι κάρτες των πελατών ανανεώνονται, αντίστοιχα θα αυξάνονται οι κάρτες που θα φέρουν γραφή braille.

Φωνητική καθοδήγηση στα ΑΤΜ

Εγκατάσταση συστήματος φωνητικής υποστήριξης σε ένα μεγάλο μέρος του δικτύου ΑΤΜ, το οποίο επιτρέπει την πραγματοποίηση συγκεκριμένων συναλλαγών από πελάτες με οπτική αναπηρία.