Γιατί καλό είναι να εύχεσαι,
αλλά είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις

Το τι κάνεις για τα χρήματα σου, δεν πρέπει να είναι θέμα τύχης. Απαιτεί χρόνο και γνώσεις.

Για αυτό, δημιουργήσαμε τα Επενδυτικά Χαρτοφυλάκια Πειραιώς Optimum, τη σύγχρονη επιλογή για να δώσεις μεγαλύτερη αξία στα χρήματα σου. Με τα Optimum, η Τράπεζα Πειραιώς το έχει κάνει:

 • απλόΕσύ επιλέγεις ένα από τα έτοιμα χαρτοφυλάκια και οι επαγγελματίες αναλαμβάνουν τη διαχείριση των χρημάτων σου.
 • για όλους Μπορείς να αποκτήσεις χαρτοφυλάκιο με ένα χαμηλό αρχικό ποσό.

Έτσι, δεν χρειάζεται να έχεις εσύ τις εξειδικευμένες γνώσεις ή να αφιερώνεις χρόνο για να βρίσκεις τις κατάλληλες επενδυτικές επιλογές.

Κάνε την Optimum επιλογή για τα χρήματα σου, αφήνοντας τους επαγγελματίες να αναλάβουν όλα τα υπόλοιπα.

ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ

Συνδέσου στο winbank web banking και απόκτησε μέσα σε λίγα λεπτά, online, το Επενδυτικό Χαρτοφυλάκιο Πειραιώς Optimum που σου ταιριάζει.

Διαφοροποιημένα επενδυτικά χαρτοφυλάκια, με προκαθορισμένες συνθέσεις Αμοιβαίων Κεφαλαίων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ.

Με αρχικό κεφάλαιο από μόλις 5.000€, αποκτάς ενεργή διαχείριση στις επενδύσεις σου, μια υπηρεσία μέχρι τώρα διαθέσιμη μόνο σε πελάτες με χαρτοφυλάκια υψηλής αξίας.

Η διαμόρφωση και διαχείριση των “Πειραιώς Optimum” γίνεται σε συνεργασία με την ομάδα διαχείρισης επενδύσεων της Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ, αξιοποιώντας την υψηλή της τεχνογνωσία.

Εξειδικευμένα στελέχη παρακολουθούν συστηματικά την πορεία των αγορών, αξιολογούν συνεχώς την κατανομή των επενδύσεων κάθε χαρτοφυλακίου και με πλήρη διαφάνεια κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις μέσω τακτικής (κάθε 6 μήνες) ή έκτακτης αναδιάρθρωσης του.

Τα διαθέσιμα χαρτοφυλάκια καλύπτουν όλα τα επενδυτικά προφίλ (από το πιο Συντηρητικό έως το πιο Επιθετικό) και ένα ευρύ φάσμα γεωγραφικών επιλογών [Ελλάδα, Ευρώπη ή Διεθνείς Αγορές].

Έτσι, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα βρεις την Optimum επιλογή που ταιριάζει στο προφίλ σου και καλύπτει τους στόχους που έχεις θέσει.


Υπάρχουν 13 χαρτοφυλάκια Optimum, που μπορούν να καλύψουν κάθε επενδυτική ανάγκη και στόχο. Σε ένα κατάστημα ή online, μέσω winbank web banking, η απόκτηση ενός Optimum χαρτοφυλακίου είναι μια απλή διαδικασία:

 • Απαντάς σε ένα σύντομο ερωτηματολόγιο, για να κατανοήσουμε το Επενδυτικό σου Προφίλ και να σου παρουσιάσουμε τα χαρτοφυλάκια που δεν ξεπερνούν τον βαθμό κινδύνου που είσαι διατεθειμένος να αναλάβεις.
 • Επιλέγεις αν επιθυμείς να επενδύσεις σε τίτλους:
  • στην Ελλάδα (χαρτοφυλάκια «Greek Focus»)
  • στην Ευρώπη (χαρτοφυλάκια «Euro Focus») ή
  • σε όλον τον κόσμο (χαρτοφυλάκια «Global Focus»)

Με βάση τα παραπάνω, σου παρουσιάζουμε τα κατάλληλα, για εσένα, χαρτοφυλάκια και εσύ επιλέγεις αυτό που σου ταιριάζει.

Βρες εδώ το πιο κοντινό κατάστημα και κλείσε ραντεβού με τα εξειδικευμένα στελέχη μας ή μπες τώρα στο winbank web banking, για να σου δώσουμε τις πληροφορίες που χρειάζεσαι και να σε βοηθήσουμε να κάνεις την Optimum επιλογή.


1) Μπορώ να επιλέξω περισσότερα από ένα χαρτοφυλάκια;

Ναι. Δεν υπάρχει περιορισμός ούτε στον αριθμό των χαρτοφυλακίων, ούτε στις επιμέρους κατηγορίες (Ελληνική, Ευρωπαϊκή, Διεθνείς Αγορές). Ο μόνος περιορισμός που υπάρχει, συνδέεται με το Επενδυτικό σου Προφίλ, βάσει του οποίου μπορείς να επενδύσεις σε χαρτοφυλάκια αντίστοιχου ή και χαμηλότερου προφίλ κινδύνου.

2) Ποιο είναι το ελάχιστο ποσό συμμετοχής;

Το ελάχιστο αρχικό ποσό είναι €5.000. Εφόσον επιθυμείς να επενδύσεις, εκ νέου, στο ίδιο χαρτοφυλάκιο, το ελάχιστο ποσό κάθε πρόσθετης συμμετοχής είναι τα €1.000.

3) Μπορώ να προσθέσω χρήματα στο χαρτοφυλάκιο μου;

Ναι, όποτε και όσες φορές θέλεις. Το ελάχιστο ποσό κάθε πρόσθετης συμμετοχής στο ίδιο χαρτοφυλάκιο είναι τα €1.000.

4) Πότε μπορώ να ρευστοποιήσω το χαρτοφυλάκιο μου;

Μπορείς να ζητήσεις τη μερική ή την ολική ρευστοποίηση του χαρτοφυλακίου σου ανά πάσα στιγμή. Το ελάχιστο ποσό μερικής εξαγοράς είναι €1.000 και πραγματοποιείται αναλογική ρευστοποίηση μεριδίων από όλα τα Αμοιβαία Κεφάλαια του χαρτοφυλακίου.

5) Τι προμήθειες πληρώνω;

Για τις συμμετοχές ή ρευστοποιήσεις (μερικές ή ολική) που κάνεις, δεν χρεώνεσαι με προμήθειες. Για την παροχή, όμως, της Υπηρεσίας Διαχείρισης του Χαρτοφυλακίου, υπάρχει χρέωση Αμοιβής Διαχείρισης καθώς και Αμοιβής Υπεραπόδοσης. Το ύψος αυτών, μπορείς να το βρεις στο Τιμολόγιο Προμηθειών και Τοκοφόρων Ημερομηνιών της Τράπεζας.

6) Κάθε πότε πραγματοποιείται η αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου μου;

Η τακτική αναδιάρθρωση (rebalancing), η επαναφορά δηλαδή των κεφαλαίων στα αρχικά προκαθορισμένα ποσοστά κατανομής, πραγματοποιείται κάθε έξι (6) μήνες, με σημείο αναφοράς την ημερομηνία της πρώτης συμμετοχής. Επιπρόσθετα, ο Διαχειριστής μπορεί να πραγματοποιήσει έκτακτη αναδιάρθρωση του χαρτοφυλακίου, εφόσον το κρίνει απαραίτητο. Οι αναδιαρθρώσεις των χαρτοφυλακίων πραγματοποιούνται χωρίς καμία επιβάρυνση.

7) Μπορώ να αλλάξω το χαρτοφυλάκιό μου σε κάποιο άλλο;

Δεν είναι ακόμα δυνατή η αλλαγή/μετατροπή του χαρτοφυλακίου σου σε κάποιο άλλο. Θα πρέπει να το ρευστοποιήσεις ολικά και στη συνέχεια να επενδύσεις το ποσό που θα προκύψει από την ολική εξαγορά στο νέο χαρτοφυλάκιο της επιλογής σου.

8) Μπορώ να παρέμβω στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου;

Όχι. Οι συνθέσεις είναι προκαθορισμένες από τον διαχειριστή. Μόνο εκείνος μπορεί να αντικαταστήσει ένα Αμοιβαίο Κεφάλαιο στο χαρτοφυλάκιο ή να μεταβάλλει τα επιμέρους ποσοστά.


Με τα Επενδυτικά Χαρτοφυλάκια Optimum, η Τράπεζα Πειραιώς καταρρίπτει τους μύθους και τα στερεότυπα γύρω από τις επενδύσεις, γιατί πλέον:

 • Είναι Απλό -  Έχεις στη διάθεση σου έτοιμα χαρτοφυλάκια, τα οποία μπορείς να αποκτήσεις μέσα από εύκολες και γρήγορες διαδικασίες. Εσύ, απλά, επιλέγεις αυτό που θέλεις και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνουν οι εξιδεικευμένοι επαγγελματίες. Η ενεργή διαχείριση ποτέ δεν ήταν πιο εύκολη.
 • Προσιτό για όλους – Με αρχικό κεφάλαιο στα €5.000, το  επενδυτικό ποσό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χαμηλό σε σχέση με άλλες υπηρεσίες ενεργής διαχείρισης.

 • Δεν χρειάζεσαι γνώσεις και χρόνο – Αυτά τα διαθέτει ο εξειδικευμένος επαγγελματίας που αναλαμβάνει τη συνεχή παρακολούθηση και διαχείριση του χαρτοφυλακίου σου.

 • Μπορείς να το αποκτήσεις και μόνος σου – Με μια επίσκεψη στο winbank web banking, μπορείς σε λίγα λεπτά να επιλέξεις και να ανοίξεις το χαρτοφυλάκιο που θέλεις, από τον υπολογιστή σου.

 • Πληθώρα επιλογών/Διασπορά -  Με τα χαρτοφυλάκια Optimum, βασικός στόχος είναι η διασπορά των επενδύσεων, ώστε να μειωθεί ο επενδυτικός κίνδυνος που αναλαμβάνεις.
 • Άμεση πρόσβαση στα χρήματα σου