Αγορά και Πώληση Επενδυτικού Χρυσού

Στην Τράπεζα Πειραιώς μπορείτε να προβείτε στην αγορά και πώληση Χρυσών Λιρών Αγγλίας, Μισών Χρυσών Λιρών Αγγλίας, Ράβδων Χρυσού και αγορά Λοιπών Χρυσών Νομισμάτων σε όλο το δίκτυο των καταστημάτων της. Η Τράπεζα Πειραιώς, η μοναδική εμπορική τράπεζα στην Ελλάδα που δραστηριοποιείται σε Προϊόντα & Υπηρεσίες Χρυσού, είναι επίσημος αντιπρόσωπος και διανομέας του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Μεγάλης Βρετανίας για τη διάθεση Χρυσών Λιρών Αγγλίας στη χώρα μας.

Πλεονεκτήματα

 • Ο Επενδυτικός Χρυσός (σε νόμισμα και ράβδο) διαθέτει παγκόσμιο κύρος, ευρεία αναγνωρισιμότητα και είναι ιδανικό δώρο
 • Οι Ράβδοι Χρυσού, που διατίθενται στους πελάτες, διαθέτουν πιστοποιητικά γνησιότητας
 • Οι συναλλαγές σε Χρυσές Λίρες Αγγλίας και σε Ράβδους Χρυσού πραγματοποιούνται σε όλα τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς

Πώς γίνεται η αγορά & πώληση Επενδυτικού Χρυσού

Για τις Χρυσές Λίρες:

 • Οι συναλλαγές αγοράς & πώλησης έως 30 Χρυσών Λιρών Αγγλίας και έως 60 Μισών Χρυσών Λιρών Αγγλίας, πραγματοποιούνται με βάση το Δελτίο Συναλλάγματος και Τραπεζογραμματίων που εκδίδει καθημερινά η Τράπεζα
 • Οι συναλλαγές πάνω από 30 Χρυσές Λίρες Αγγλίας και πάνω από 60 Μισές Χρυσές Λίρες Αγγλίας, πραγματοποιούνται με βάση ειδική τιμή που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

Για τις Ράβδους Χρυσού:

 • Οι συναλλαγές αγοράς & πώλησης Ράβδων Χρυσού, στο επενδυτικό κοινό, έως 300 gr, πραγματοποιούνται με βάση το Δελτίο Συναλλάγματος και Τραπεζογραμματίων που εκδίδει καθημερινά η Τράπεζα
 • Οι συναλλαγές πάνω από 300 gr, πραγματοποιούνται με βάση ειδική τιμή που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς

Για τα Λοιπά Χρυσά Νομίσματα:


Η αξία του Επενδυτικού Χρυσού υπόκειται στη διακύμανση της τιμής του Χρυσού [USD/ουγγιά] και της ισοτιμίας EUR/USD στις διεθνείς αγορές. Ως εκ τούτου, η επένδυση σε προϊόντα Χρυσού, ενέχει κίνδυνο τιμής.

Διάθεση Χρυσής Λίρας Αγγλίας

Η Χρυσή Λίρα είναι το πιο γνωστό και δημοφιλές χρυσό νόμισμα, με την παλαιότερη ιστορία από τις νοσμισματικές αξίες που χρησιμοποιούνται σήμερα, αφού κυκλοφορεί παγκοσμίως για περισσότερα από 500 χρόνια. Το 19ο αιώνα εδραιώθηκε ως το πιο διαδεδομένο και αναγνωρίσιμο νόμισμα στον κόσμο, με την εξάπλωση της Βρετανικής Αυτοκρατορίας την εποχή της Βασίλισσας Βικτωρίας.

Στην εμπρόσθια όψη του νομίσματος απεικονίζονται η κεφαλή του εκάστοτε Βασιλέα ή Βασίλισσας της Μεγάλης Βρετανίας, ενώ στην πίσω όψη απεικονίζει τον Άγιο Γεώργιο έφιππο να εξοντώνει το δράκοντα, έργο σχεδιασμένο από τον Ιταλό χαράκτη Benedetto Pistrucci.

Η Τράπεζα Πειραιώς σας δίνει τη δυνατότητα να αγοράσετε και να πουλήσετε Χρυσές Λίρες Αγγλίας και Ράβδους Χρυσού σε όλα τα καταστήματά της. Παράλληλα η Χρυσή Λίρα διατίθεται και σε κομψό υφισμάτινο πουγκί αποτελώντας μία πρόταση δώρου διαχρονικής αξίας για τις σημαντικές στιγμές της ζωής σας.

Εναλλακτική πρόταση στα προϊόντα χρυσού αποτελούν οι Ράβδοι Χρυσού. Όλες οι Ράβδοι Χρυσού συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας στο οποίο αναγράφεται ο μοναδικός αριθμός παραγωγής και διατίθενται σε πολλαπλάσια των 5 γραμμαρίων.

Οι Ράβδοι Χρυσού έως τα 100γρ. προσφέρονται πλαστικοποιημένες σε κομψό υφασμάτινο πουγκί, ενώ οι Ράβδοι άνω των 100γρ. παραδίδονται σε πολυτελή κασετίνα.


Χαρακτηριστικά Χρυσών Λιρών & Ράβδων Χρυσού

Χρυσή Λίρα
Μισή Χρυσή Λίρα
Πολλαπλότητες Ράβδων Χρυσού
Βάρος
7,988g
3,99gr
1gr, 5gr, 10gr, 20gr, 50gr, 100gr, 250gr, 500gr, 1.000gr
Καθαρότητα Χρυσού  
 
917
(22 καράτια)
 
917
(22 καράτια)
 
999,9
Διάμετρος 
 
22,05 χιλ.
 
19,30χιλ.
 


Πρόσθετες υπηρεσίες

Εκτός από την αγορά & πώληση Επενδυτικού Χρυσού, η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει τις παρακάτω υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση του πελάτη:

Η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει τον έλεγχο γνησιότητας και την εκτίμηση της αξίας του Επενδυτικού Χρυσού. Το κόστος για την υπηρεσία βασίζεται στο Τιμολόγιο Προμηθειών της Τράπεζας Πειραιώς.

Πλεονεκτήματα

 • Ο έλεγχος γνησιότητας γίνεται, είτε παρουσία σας, είτε μέσω της ασφαλούς μεταφοράς του μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας
 • Η εκτίμηση επενδυτικού χρυσού γίνεται από ειδικό εκτιμητή καθώς και προηγμένης τεχνολογίας φασματογράφους, στους χώρους της Τράπεζας Πειραιώς στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης
 • Η υπηρεσία προσφέρεται ανεξαρτήτως εάν έχετε προβεί ή όχι σε συναλλαγή αγοράς ή πώλησης Χρυσού από την Τράπεζα Πειραιώς

Στο Piraeus Gold

Το νέο σημείο αποκλειστικής εξυπηρέτησης πελατών για το σύνολο των Προϊόντων και Υπηρεσιών Χρυσού της Τράπεζας Πειραιώς. Tο Piraeus Gold στεγάζεται στο κατάστημα στην οδό Πανεπιστημίου 16, στο κέντρο της Αθήνας, στο Ηράκλειο Κρήτης, στο κατάστημα 'Εβανς 7 και στην οδό Ίωνος Δραγούμη 5, στην Θεσσαλονίκη.

Δεν απαιτείται προγραμματισμένο ραντεβού.

Βρείτε το Piraeus Gold

Στους ειδικούς χώρους της Τράπεζας Πειραιώς

Στους ειδικούς χώρους της Τράπεζας Πειραιώς, στην Αθήνα, παρουσία σας, ο ειδικός εκτιμητής της Τράπεζας εξετάζει τον Επενδυτικό Χρυσό, τον διαχωρίζει σε αποδεκτό και μη και αποφαίνεται για τη γνησιότητα και την αξία του.

Για να κλείσετε ραντεβού με τον εκτιμητή, πρέπει προηγουμένως να επισκεφτείτε το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που σας εξυπηρετεί.

Βρείτε κοντινό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Μέσω των καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς

Εάν τυχόν μένετε μακριά από την Αθήνα, Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο Κρήτης και δεν μπορείτε ο ίδιος να μεταφέρετε τον επενδυτικό σας χρυσό στους ειδικούς χώρους εκτίμησης, απευθυνθείτε στο κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς που σας εξυπηρετεί.

Ο υπεύθυνος του καταστήματος διαχειρίζεται τη διαδικασία παραλαβής του επενδυτικού χρυσού από εσάς και ασφαλούς αποστολής του στους ειδικούς χώρους εκτίμησης.

Σε αυτή την περίπτωση, στο κόστος για την υπηρεσία εκτίμησης χρυσών λιρών συνυπολογίζονται επιπλέον τα έξοδα της ασφαλούς μεταφοράς του Επενδυτικού Χρυσού.

Βρείτε κοντινό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς προσφέρει, από τον 2010, την υπηρεσία Φύλαξης Επενδυτικού Χρυσού, η οποία γίνεται στις ειδικές εγκαταστάσεις της Τράπεζας στην Αθήνα. Η υπηρεσία Φύλαξης προσφέρεται ανεξαρτήτως αν ο Επενδυτικός Χρυσός έχει προέλθει από την Τράπεζα, σε αυτή την περίπτωση όμως, είναι απαραίτητο να προηγηθεί η διαδικασία της εκτίμησης. Το κόστος φύλαξης βασίζεται στο Τιμολόγιο Προμηθειών της Τράπεζας.

Πλεονεκτήματα

 • Η υπηρεσία φύλαξης επενδυτικού χρυσού μειώνει τους κινδύνους παραλαβής, μεταφοράς, φύλαξης και ενδεχόμενης παράδοσης
 • Διευκολύνει την άμεση ρευστοποίηση
 • Εξασφαλίζει ότι η ποιότητα του Χρυσού δεν θα αλλοιωθεί λόγω φθοράς