Ηλεκτρονική Υπογραφή e-Signature

    Η Τράπεζα Πειραιώς εγκαινιάζει πιλοτικά σε επιλεγμένα καταστήματα του δικτύου της το
e-Signature, μια νέα πρωτοποριακή υπηρεσία για την ηλεκτρονική υπογραφή εγγράφων και συμβάσεων.

Πώς λειτουργεί

Κάθε φορά που θα χρειαστεί να υπογράψετε ένα έγγραφο ή μια νέα σύμβαση, το μόνο που θα κάνετε πλέον, είναι να υπογράψετε ψηφιακά μέσω ειδικής τεχνολογίας σε tablet του καταστήματος και σε ένα μονάχα ηλεκτρονικό αντίγραφο της σύμβασής σας.

O υπάλληλος της Τράπεζας θα σας ζητήσει να υπογράψετε το ηλεκτρονικό αντίγραφο της σύμβασής σας στο ειδικό tablet που θα έχει πάνω στο γραφείο του. Θα υπογράψετε μια φορά, στην τελευταία σελίδα του εγγράφου ή της σύμβασης, με την ειδική πένα/ γραφίδα που θα σας δώσει ο υπάλληλος. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να επιλέξετε να παραλάβετε ένα εκτυπωμένο αντίγραφο του εγγράφου που υπογράψατε ή να το λάβετε ηλεκτρονικά στο email σας.

Με τον τρόπο αυτό, αποφεύγονται οι εκτυπώσεις και οι υπογραφές σε πολλαπλά αντίγραφα του ίδιου εγγράφου.

Παράλληλα, συνεισφέρετε στην προστασία του περιβάλλοντος και συμβάλλετε στη μείωση της χρήσης χαρτιού και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το δικό σας αντίγραφο της αίτησης ή της σύμβασής σας, θα το λάβετε ηλεκτρονικά στο email σας.

Η νέα υπηρεσία διατίθεται πιλοτικά σε 458 καταστήματα ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε όλο το δίκτυο καταστημάτων της Τράπεζας.

Φυσικά, αν το προτιμάτε, έχετε τη δυνατότητα να συνεχίσετε να εξυπηρετείστε όπως και παλιότερα και να υπογράφετε την έντυπη μορφή των εγγράφων και συμβάσεων σας και να πάρετε ένα αντίγραφό από αυτά μαζί σας.

Πλεονεκτήματα

Ασφάλεια

Η υπογραφή σας χρησιμοποιείται στο έγγραφο για το οποίο υπογράψατε και μόνο σε αυτό. Δεν μπορεί να αντιγραφεί, ούτε και να χρησιμοποιηθεί σε άλλο έγγραφο. Τα ηλεκτρονικά έγγραφα που υπογράφετε, φυλάσσονται προστατευμένα και με απόλυτη ασφάλεια. Με σκοπό τη μέγιστη δυνατή ασφάλειά σας, η Τράπεζα Πειραιώς έχει πιστοποιηθεί από την εταιρεία Intesa S.p.a.-IBM Company για την κρυπτογράφηση των δεδομένων με αποκλειστικό σκοπό το eSigning εγγράφων.


Ευκολία

Δε χρειάζεται να βάζετε την υπογραφή σας σε κάθε σελίδα της σύμβασής σας ούτε σε πολλαπλά αντίγραφα της ίδιας σύμβασης. Υπογράφετε μια φορά μόνο στην τελευταία σελίδα της, στο μοναδικό ηλεκτρονικό αντίγραφο του εγγράφου που θα σας προσκομίσει ο υπάλληλος στο ειδικό tablet του καταστήματος.


Ταχύτητα

Ολοκληρώνετε πιο γρήγορα την αίτησή σας και μειώνετε την παραμονή σας στο κατάστημα. Επιπρόσθετα, η επεξεργασία του αιτήματός σας ξεκινά την ίδια κιόλας στιγμή!


Οργάνωση

Μπορείτε να διατηρείτε ηλεκτρονικό αρχείο όλων των συμβάσεων και αιτήσεών σας στο email σας.


Προστασία του περιβάλλοντος

Με την ηλεκτρονική υπογραφή βοηθάτε το περιβάλλον. Έτσι γλιτώνουμε κάθε χρόνο 30.000.000 φύλλα χαρτί, δηλαδή σώζουμε την κοπή 3.600 δέντρων!

Για περισσότερες πληροφορίες

Βρείτε εδώ το κοντινότερο σε σας σημείο στο οποίο προσφέρεται η υπηρεσία e-Signature και ελάτε να γνωρίσετε ένα νέο τρόπο συναλλαγών και εξυπηρέτησης.