Τέλη Κυκλοφορίας 2018: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ο Δεκέμβριος παραδοσιακά σηματοδοτεί και το «κλείσιμο» υποχρεώσεων, όπως η καταβολή των τελών κυκλοφορίας για τους ιδιοκτήτες οχημάτων.

Τα τέλη κυκλοφορίας του ερχόμενου έτους αναρτώνται πλέον στην επίσημη ιστοσελίδα του TAXIS και οι φορολογούμενοι, πιστοποιημένοι και μη χρήστες του TAXISnet, καλούνται να την επισκεφθούν για να ενημερωθούν σχετικά και να εκτυπώσουν το αντίστοιχο έγγραφο.

Όπως κάθε χρόνο, η προθεσμία καταβολής των τελών κυκλοφορίας για το 2018 λήγει στις 31.12.2017, και η εξόφλησή τους είναι υποχρεωτική.

Η διαδικασία εκτύπωσης των τελών κυκλοφορίας ολοκληρώνεται σε μόλις 3 βήματα*:

  • Αρχικά, θα πρέπει να εισέλθετε στην υπηρεσία Εκτύπωσης Τελών Κυκλοφορίας Αυτοκινήτων του TAXIS.
  • Με την είσοδό σας θα σας ζητηθεί να εισάγετε τον ΑΦΜ και τον Αριθμό Κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο θέλετε να καταβάλετε τα τέλη κυκλοφορίας.
  • Μόλις γίνει η επαλήθευση των στοιχείων θα μπορέσετε να εκτυπώσετε το σχετικό έντυπο και έπειτα να προχωρήσετε στην εξόφλησή του.

Η εξόφληση των τελών κυκλοφορίας γίνεται παραδοσιακά μέσω των ΕΛΤΑ, των τραπεζών και των συστημάτων ηλεκτρονικής τραπεζικής με μετρητά, χρέωση λογαριασμού ή πιστωτικής κάρτας, ανάλογα με το κανάλι εξυπηρέτησης που θα επιλέξετε.

Η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσφέρει πολλαπλές επιλογές για την πληρωμή των τελών, αφού μπορείτε να τα πληρώσετε:

  • μέσω winbank web, mobile και phone banking από την άνεση του σπιτιού σας και
  • μέσω των μηχανημάτων easypay που βρίσκονται στα καταστήματα της Τράπεζας και σε επιλεγμένους συνεργάτες της.

Επιπλέον, όποιο κανάλι πληρωμής κι αν επιλέξετε, μπορείτε να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του οχήματος σας μέσω πιστωτικής κάρτας και ταυτόχρονα να επωφεληθείτε από το πρόγραμμα των δόσεων που σας προσφέρει, αποπληρώνοντάς τα έως και σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις! Παράλληλα, τα μέλη του Προγράμματος Επιβράβευσης yellow κερδίζουν επιπλέον yellows χρησιμοποιώντας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας του 2018 τις κάρτες της Τράπεζας Πειραιώς που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα.

* Πηγή: AAΔΕ