Εμπειρία ALTAIR Travel

Η Altair Travel, μία εταιρεία με επιτυχημένη πορεία 40 χρόνων στον τομέα διοργάνωσης ταξιδιών αλλά και συνεδρίων έκανε το μεγάλο βήμα και επέκτεινε τη δραστηριότητά της στο χώρο των online πωλήσεων τουριστικών υπηρεσιών. Αυτό έγινε με τη δημιουργία της ιστοσελίδας www.petas.gr, ένα web site για κρατήσεις αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, αυτοκινήτων αλλά και ταξιδιωτικών ασφαλίσεων.  Όταν μία επιχείρηση σαν την Altair Travel, που δραστηριοποιείται αρκετά χρόνια στην αγορά αποφασίζει να προχωρήσει σε ένα τόσο ουσιαστικό βήμα για την εξέλιξή της, είναι σημαντικό να επιλέγει με προσοχή -και με βλέμμα στο μέλλον- τους συνεργάτες της. Γι’ αυτό το λόγο, σε αυτή μας τη προσπάθεια, επιλέξαμε την Τράπεζα Πειραιώς να μάς προτείνει τις ιδανικότερες λύσεις για το νέο αυτό εγχείρημα. Για την Altair Travel η επιλογή του ePOS Paycenter της Τράπεζας Πειραιώς ήταν μονόδρομος, καθώς με τη χρήση των εξειδικευμένων υπηρεσιών που παρέχει, προσφέρουμε στους πελάτες του web site μας εξαιρετική εμπειρία στο κομμάτι πληρωμής των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το σημαντικότερο όμως για την Altair Travel είναι η υπηρεσία Multicurrency. Ως online ταξιδιωτικό πρακτορείο συνεργαζόμαστε ευρέως με πελάτες του εξωτερικού, γεγονός που ορίζει απόλυτη ευελιξία στις πληρωμές που δεχόμαστε από ξένες χώρες. Αφού λοιπόν δημιουργήσαμε το www.tripair.com και αντίστοιχα και άλλα web site που απευθύνονται στο εξωτερικό, όπως στην Αγγλία (www.tripair.co.uk) ή την Πολωνία (www.tripair.pl), η Τράπεζα Πειραιώς με την υπηρεσία Multicurrency μας δίνει τη δυνατότητα να δεχόμαστε συναλλαγές με κάρτα και σε ξένα νομίσματα, με το θετικό ότι ο λογαριασμός της Altair Travel πιστώνεται πάντα σε Ευρώ.

Για παράδειγμα, οι πελάτες του www.tripair.dk που είναι το web site που απευθύνεται στη Δανία, ολοκληρώνουν τις κρατήσεις τους πληρώνοντας στο δικό τους νόμισμα, την Κορόνα Δανίας και όχι το ευρώ. Δεν υπάρχει κανένας λόγος σε αυτούς τους πελάτες να δίνεται η επιλογή για πληρωμή σε ένα νόμισμα που δεν χρησιμοποιούν! Οι συναλλαγές ολοκληρώνονται online σε κορόνες Δανίας και ο λογαριασμός μας πιστώνεται το αντίστοιχο ποσό σε Ευρώ, χωρίς να χρειάζεται να διατηρούμε και λογαριασμό σε κορόνες ή σε όποιο άλλο νόμισμα διαχειριζόμαστε. Σήμερα, με τη βοήθεια της υπηρεσίας Multicurrency υποστηρίζουμε έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό νομισμάτων ανάμεσα από τα 50 διαφορετικά νομίσματα που διαθέτει ήδη η Τράπεζα Πειραιώς.

Με αυτό τον τρόπο έχουμε πετύχει όλοι οι πελάτες μας, ανεξαρτήτως προέλευσης, να έχουν την ίδια εξαιρετική εμπειρία σε όλα τα web site μας.

Τέλος, η διαδικασία διασύνδεσης του κάθε web site της Altair Travel με το ePOS Paycenter ήταν απλή και γρήγορη χωρίς να χρειάζονται υλοποιήσεις από τη μεριά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι  το διαχειριστικό εργαλείο Admin Tool του ePOS Paycenter παρέχει μεγάλη ευελιξία και ευκολία, καθώς μπορούμε να παρακολουθούμε live όλες τις συναλλαγές, σε όλα τα site. Από το ίδιο εργαλείο έχουμε και τη δυνατότητα να διαχειριζόμαστε τις συναλλαγές (ακυρώσεις, επιστροφές κτλ), αλλά και να εξάγουμε χρήσιμα στατιστικά στοιχεία.

Όπως δηλώνει και ο CFO της Altair Travel, Μιχάλης Παπαδογιαννάκης: «Το ePOS Paycenter είναι ένα πρωτοποριακό και πολύτιμο εργαλείο για κάθε εξωστρεφή επιχείρηση που παρέχει online υπηρεσίες».