Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία στο Ρύζι με την εταιρεία «EURICOM Hellas»


Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς ρυζιού του Νομού Θεσσαλονίκης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «EURICOM Hellas».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας στον τομέα του ρυζιού αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση του προϊόντος από την εταιρεία.

Η εταιρεία ΕURICOM δραστηριοποιείται στην επεξεργασία-λεύκανση και τυποποίηση όλων των ποικιλιών ρυζιού. Προμηθεύεται ρύζι από μεγαλοπαραγωγούς του Ν.Θεσσαλονίκης και αφού το επεξεργαστεί το διοχετεύει μέσω εξαγωγέων και διανομέων τροφίμων παγκοσμίως.

H Euricom Hellas είναι μέλος του Euricom Spa Group. Ο όμιλος EURICOM, είναι ένας από τους σημαντικότερους ομίλους παραγωγής και εμπορίας ρυζιού, ζυμαρικών και σιμιγδαλιού στην Ευρώπη που διακινεί πάνω από 500.000 τόννους ρυζιού τον χρόνο. Διαθέτει δέκα εργοστάσια παραγωγής ρυζιού (Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Ελλάδα), δύο μονάδες παραγωγής σιμιγδαλιού (στην Ιταλία) και τέσσερα εργοστάσια παραγωγής ζυμαρικών (στην Ιταλία και στην Ελλάδα).

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.


Αθήνα, 03 Ιουλίου 2014