Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Γεωργία σε υπαίθρια λαχανικά με την εταιρεία «Λαλανίτης Α.Ε.»

Σε νέο πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας που αφορά σε παραγωγούς καρότων και κρεμμυδιών των  Νομών Ευβοίας και Βοιωτίας, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Λαλανίτης Α.Ε.».

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Γεωργίας αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον παραγωγό μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.

Η εταιρεία «Λαλανίτης Α.Ε.», έχει ως κύριο αντικείμενο την τυποποίηση κι εμπορία νωπών λαχανικών κι αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής καρότων και λάχανου στη Νότια Ευρώπη.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο παραγωγός έχει στη διάθεση του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.  

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία παραγωγών και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.

Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2014