Νέα Συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς για Συμβολαιακή Κτηνοτροφία στο αγελαδινό γάλα με την Βιομηχανία Γάλακτος «Ροδόπη Α.Ε.»Σε ανανέωση και επέκταση του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας που αφορά σε γαλακτοπαραγωγούς των Νομών Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με την εταιρεία «Ροδόπη Α.Ε.», μετά την επιτυχημένη περσινή συνεργασία.

H χρηματοδοτική πρόταση της Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας στον τομέα του γάλακτος αναφέρεται ουσιαστικά στην ορθολογική οργάνωση και την οικονομική στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας, καλύπτοντας ολόκληρη την αλυσίδα, από τον κτηνοτρόφο μέχρι την επεξεργασία και την πώληση των προϊόντων από την εταιρεία.

Η Γαλακτοβιομηχανία διαθέτει άρτιο μηχανολογικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας και ποιοτικών στάνταρτ και συγκεντρώνει σχεδόν ολόκληρη την ποσότητα γάλακτος που παράγεται στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης και του Έβρου. Η συλλογή, η συντήρηση και η μεταφορά του νωπού γάλακτος, πραγματοποιείται κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές ποιότητας και υγιεινής.

Μέσω του προγράμματος Συμβολαιακής Κτηνοτροφίας της Τράπεζας Πειραιώς, ο κτηνοτρόφος έχει στη διάθεσή του την απαιτούμενη ρευστότητα με άκρως ανταγωνιστικούς όρους τη στιγμή που τη χρειάζεται, αλλά και εγγυημένη πληρωμή της παραγωγής που έχει συμφωνήσει να παραδώσει στην εταιρεία.

Το Πρόγραμμα καλύπτει όλη την παραγωγική, εφοδιαστική και μεταποιητική αλυσίδα του αγροτικού προϊόντος υποστηρίζοντας συντεταγμένα την επωφελή συνεργασία κτηνοτρόφων και επιχείρησης.

Με την υλοποίηση της νέας αυτής συνεργασίας, πιστοποιείται η σταθερή βούληση της Τράπεζας Πειραιώς για την υποστήριξη και ενθάρρυνση κάθε υγιούς παραγωγικής προσπάθειας στον τομέα της οικονομίας.
Αθήνα, 1 Οκτωβρίου 2014